Termelőink

Gere Márton

A Gere család nemzedékek óta foglalkozik mezőgazdasággal, így szinte magától értetődő, hogy az agrármérnöki diploma megszerzése után Én is ezt az utat követem. A Gerefarm egy Nógrádon működő családi vállalkozás, melynek vezetője nagyapám Gere István őstermelő. Én, Gere Márton pedig igyekszem újdonságokkal hozzájárulni a gazdaság sikeréhez.

Éppen ezért vágtunk bele néhány éve az édesburgonya termesztésébe, melynek kiváló íze és beltartalmi értékei mellett egyik legnagyobb előnye, hogy a krumplival ellentétben cukorbetegek is fogyaszthatják. A termesztés folyamán mindennemű vegyszer használatát mellőzzük, így elsőosztályú vegyszermentes terméket kínálunk.

Tenkes-Ónodi Krisztina és Tenkes László

A "BECSKEI CSODA JÓ" termékek készítői vagyunk. 2012-ben költöztünk ki Budapestről a gyönyörű szép Nógrád megyei Becske községbe. Vendéglátóipar területén szerzett több éves tapasztalattal és szakképzéssel rendelkezünk. Több generáción keresztül hozott földművelési alapokat vettük elő és indítottuk el 2013-ban a növénytermesztést, hiszen szeretnénk magunk és mások számára is olyan minőségű élelmiszert biztosítani ami támogatja az emberi test működését és még finom is.  Olajos magokat és zöldségeket termesztünk vegyszerek nélkül. Feldolgozás során nem használunk tartósítószereket, emulgálószereket. Tavasztól őszig friss zöldségekkel is kiszolgáljuk a jelenlegi és leendő vásárlóinkat. Termékeinket fogyaszthatják glutén érzékenyek, laktóz érzékenyek, cukorbetegek, vegetáriánus és vegán táplálkozást folytatók is.
Tenkes-Ónodi Krisztina és Tenkes László a "BECSKEI CSODA JÓ" termékek készítői vagyunk.
2012-ben költöztünk ki Budapestről a gyönyörű szép Nógrád megyei Becske községbe.
Vendéglátóipar területén szerzett több éves tapasztalattal és szakképzéssel rendelkezünk. 
Több generáción keresztül hozott földművelési alapokat vettük elő és indítottuk el 2013-ban a növénytermesztést, hiszen szeretnénk magunk és mások számára is olyan minőségű élelmiszert biztosítani ami támogatja az emberi test működését és még finom is. 
Olajos magokat és zöldségeket termesztünk vegyszerek nélkül. Feldolgozás során nem használunk tartósítószereket, emulgálószereket. Tavasztól őszig friss zöldségekkel is kiszolgáljuk a jelenlegi és leendő vásárlóinkat.
Termékeinket fogyaszthatják glutén érzékenyek, laktóz érzékenyek, cukorbetegek, vegetáriánus és vegán táplálkozást folytatók is.

 

 

Őzse Mihályné és unokája, Molnár Péter

 

 

Egy nagymamának nagy boldogság mikor az unokája érdeklődése megegyezik az övével.

A  fiatal szemlélet és a régi tapasztalat ötvözete finom és egészséges terméket hozott létre.

Griff dzsem:

Saját fáról frissen szedett 100% -ban  gyümölcsből készült.

Nem agyonfőzött, hogy minél jobban megőrizze a gyümölcs eredeti zamatát.

 

Juhász Árpád 

A mi szörpünk

Logisztikus és mérnök testvérpárként az egészséges életmód és ételek-italok iránti elkötelezettségünktől vezérelve kezdtünk bele a családi gazdálkodásba, aminek első lépeseként házi szörpöket készítünk.

Családi birtokunk Nógrád megyében Tolmácson, a Lókos-patak völgyében helyezkedik el.
A birtokot három éve kezdtük el kiépíteni korábban szüleink révén kárpótlásként visszakapott területen és idén jelentünk meg tartósító- és adalékszer mentes gyümölcs és gyógynövény szörpjeinkkel, "A mi szörpünk"-kel.

Szörpjeink cukorral és édesítőszerrel (stevia-val) is elérhetőek, így ötvözzük a hagyományt és mai kor igényeit. Készítésük során igyekszünk a lehető legjobban megőrizni a gyümölcsök eredeti ízét, valamint a kíméletes hőkezelésnek köszönhetően az ásványi anyag és vitamin tartalmát.

Szilágyi Alfréd

Holdsárkány kertje

A gyógyfüveskert a Börzsöny szívében, a Magas-Börzsöny lábainál fekvő Kóspallagon található, néhány száz méterre a Duna-Ipoly Nemzeti Park határánál. A kert az ezredfordulón került családunk gondozásába. Alakításához kezdetben a Gertrud Frank könyvében, az Öngyógyí­tó kiskertben leí­rt bio módszerekkel láttunk hozzá, és törekedtünk a Nemzeti Park környezetébe illeszkedő és főként madárbarát kertet létrehozni. Néhány évvel ezelőtt Ildikó érdeklődése a természetgyógyászat és a fitoterápia felé fordult, ettől kezdve a gyógyfüvek telepítésében, elrendezésében és gondozásában főleg a kolostori füvészkedés hagyományaira igyekeztünk támaszkodni. A kertben ma közel 130 féle természetesen meglévő, illetve általunk betelepített gyógynövényfaj él. Emellett Alfréd az általános agrármérnöki alapszak elvégzése után ökológiai gazdálkodást kezdett tanulni, fő érdeklődése a fentartható mezőgazdaság, azon belül leginkább a permakultúra, amelynek gyakorlatát évek óta próbálja alkalmazni a kertben. Kertünk így egy igen sokszínű, állatoknak, növényeknek is kedves paradicsommá alakult a lassan húsz éve tartó munkának köszönhetően. 

Füzesi Nóra és Kirschner Zoltán

 

A készítmények alapjául szolgáló homoktövis szokolyai ültetvényünkről származik. A növénytermesztéskor nem használunk vegyszereket. A 100% nyers velő a bogyó héján és magján kívül tratalmaz minden értékes anyagot. A homoktövis velő nem tartlamaz adalékanyagokat, tartósítószert. Megrendeléskor frissen préseljük, nem hőkezelt. 

Napi ajánlott fogyasztási mennyiség 30ml

A homoktövis a gyümölcstermő, valamint a gyógy- és a fűszernövények közé egyaránt tartozik. A belőle készült termékek „biokorrekciót” végeznek: pótolják szervezetünk szükségletét bioflavonoidokból, zsírban és vízben oldható vitaminokból, ásványi anyagokból, diétás rostokból és más bioaktív anyagokból komplex, jól felszívódó, természetes étrend-kiegészítő formában. A homoktövis 250 biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz.

 

 

Janeczki Mária

Janeczki Mária vagyok több, mint 20 éve dolgozom a vendéglátás különböző területein; 1989-ben végeztem a “Hubában” (ma Dobos C. József Vendéglátóipari SzKI). Az utóbbi években utam a sütés felé sodort. Oka talán az évek alatt növekvő családom, kézművesség iránti érdeklődésem, a hagyományok iránti vonzódásom.
Magam sem tudom, miért, de a hagyományos húzott rétes készítéssel kezdtem, majd sorra jöttek az izgalmas receptek, és megszületett 25 féle ízű, bevonatú, töltelékű, tartósítószer- és állományjavítószer-mentes mézes puszedli, ami egy év leforgása alatt “eljutott” Zebegénytől Olaszországig. Sok-sok rendezvényen, vásáron, kávéházakban és kézműves boltokban ott lehettem, lehetek a sütimmel.
Innen már csak egy ugrás volt egy nagyobb műhely és a torták. A Váci Kosáron internetes felületen keresztül rendelhető meg többféle ízesítésű torta és puszedli.

Kedves vásárlóimnak köszönhetem elsősorban lendületemet, kreativitásomat, akik kitartóan és lelkesen kóstolgatják és vásárolják a megálmodott finomságaimat, nélkülük mindez nem működne, fejlődne ilyen dinamikusan. Szeretettel teli ízekkel várom Kedves Vendégeimet!

 

 

 

Nagy Gábor

A megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor eldöntöttem, hogy szükségem van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózom el az ételt, hanem kis mennyiségtől is elérem a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízért és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.
 
Saját magamnak szerettem volna olyan terméket készíteni, amihez hasonlót sem lehetett idehaza akkor még találni. Minden a kis kertemben és párkányomon kezdődött. Első évben mégis akkora mennyiséget sikerült produkálnom, hogy már ismerőseimnek is jutott az elkészült termékeimből. Az első termékeim a Hot Pepper szósz és krém volt, amik idehaza valóban hiánypótlónak bizonyultak, hamar híre ment az ismerősi körömön kívül is. Ma már nem csak a legerősebb paprikáiból készült termékek találhatóak meg a termék palettán, hanem igyekszem a lágyabb ízek kedvelőinek igényeit is kielégíteni. A GaBko Chili név ma már a családomat jelenti, mert feleségem és gyermekeim nélkül már régen nem bírnám a "hobbimat".
 
2016-ban a Hot Pepper szószom a #Hunhot2016 versenyen az Év Chiliszósza díjat nyerte el.
2017 februárjában a Jalapeno with Tequila szószom a New Yorki Hot Pepper Awardson, két kategóriában is világbajnok lett.

Hugyecz József és felesége

Családi vállalkozásunk keretében 2006-tól foglalkozunk méhészkedéssel, munkánkat az "Év méze" díjjal is elismerték. Akácmézünket a Börzsöny hegység mikroklímájának, talajának köszönhetően hazánk egyik legjobb méhlegelőjén gyűjtjük. A Börzsöny lábánál található, közel 30 ha-os saját földterületünkön méheink permetezetlen gyümölcsfáinkról jellemzően almáról, szilváról, körtéről, cseresznyéről, meggyről, birsalmáról, málnáról, vadcseresznyéről gyűjtenek vegyes virágmézet. Másfajta mézeink gyűjtésére az ország különböző területeire vándorlunk, a Gödöllői dombság, a Kiskunsági Nemzeti Park és a Balaton szomszédságában selyemfűmézet, napraforgómézet, hársmézet gyűjtünk, gyakran gesztenyére, repcére is vándorlunk.
 
 
 

Holicza Árpád és felesége

Családommal 2012 márciusa óta foglalkozunk tehéntejből készült termékek előállításával. Ma már 30 ha saját területen gazdálkodunk, állítjuk elő a tehenek részére a szemes és a szálas takarmányt. A család minden tagja (két kiskorú gyermek, feleségem, édesanyám és én) kiveszi a részét a munkából. Fő termékünk a gyümölcsjoghurt, amihez a lekvárt saját magunk készítjük. A Váci Kosár webshop felületén keresztül rendelhető  natúr joghurtunk vagy kefírünk is kedvező áron. Továbbá elérhető édes vagy savanykás joghurtunk, többféle ízesítéssel (pl. epres, barackos, málnás, feketeszedres, stb.).
A rendeléskor a "Megjegyzés"-ben jelezhető, hogy milyen ízesítéssel szeretné a joghurtokat!
Időszakosan elérhető ezen kívül nyers tej, ízesített vajkrém, krémtúró, túrót, tejföl, körözött és krémsajt. A váci, csütörtök délutáni gazdapiacon (a Püspöki Palota oldalánál) árusítunk személyesen is.

 

 

 

 

 

Borbély Annamária és Varga Zoltán Albert

Kezdetektől jelen vagyunk a váci Püspöki gazdapiacon (a bemutatkozó képen), ahol sokan jó ismerősként járnak már vissza hozzánk a pékáruinkért: ezeket a Váci Kosáron keresztül interneten is meg lehet már rendelni, kedvező árakon. Célunk, hogy  minőségi, méreganyagoktól mentes élelmiszereket állítsunk elő az egészség fenntartása érdekében. Közel másfél évtizede élünk Kosdon, ahol a természettel minél nagyobb összhangban, a természet kínálta lehetőségeket használva tartjuk fenn háztáji gazdálkodásunkat. Fontos számunkra, hogy így antibiotikum, tápszer, permetezőszer és más kemikáliáktól mentesek termékeink.

Vannak saját tenyésztésű, szabad tartású kecskéink és szárnyasaink is. Takarmányozásuk természetes, tápszermentes, így a tej, a tojás és valamennyi, ezek felhasználásával készült termékünk kiváló minőségű és kiadós.

 

 

 

Janecska András

Családommal (feleségemmel és két fiammal) Ősagárdon élek, a vásárlók 2011. óta ismerik feldolgozott termékeinket. Hagyományos takarmányozású sertésállományunkból a legváltozatosabb füstölt árut kínáljuk, az íncsiklandozó finomságokat nagyapám receptje szerint készítjük.
Szeretettel várjuk vásárlóinkat régóta a Dómmal szemben a gazdapiacon és megrendeléseiket interneten keresztül is leadhatják előre mostmár a vacikosar.hu-n!

 

 

 

 

 

 

 

Iván Gábor

Hagyomány, minőség, egészség.

Adalékmentes kézműves élelmiszerek közvetlenül a termelőtől.

Ízes sajtok, sokféle sajtkrém, látványában is utánozhatatlan: megtekinthető a Püspöki piacon minden csütörtökön személyesen is, megrendelhető  itt: www.vacikosar.hu/tejtermekek/ivan-gabor-termekei/!

Vásárlói vélemény:

„Rendszeres vásárlói vagyunk a váci piacon! Korántsem ettük még végig a kínálatot, de amit kipróbáltunk, az isteni! Különdíj a sajtkrémeknek és parenyicának! No meg a kiszolgálásnak... :-)"

 

 

 

 

 

Novák Éva "Levendulamama"

Fűben, fában orvosság – tartja a mondás. Ám a gyógyszertárak eltakarják a természetes gyógy- és fűszernövénykerteket. Pedig szintetikus világunkban nagy szükség van mindenre, ami organikus. Teákra, biozöldségekre, az ételeinket megízesítő, tőről tépett fűszerekre. Levendulamama, azaz Novák Éva mindennek birtokában van. Kosdi kertje igazi gyógyfűparadicsom.

"Fűszer- és gyógynövény kertem 2008 óta működik a Naszály-hegy tövében, Kosd településen. Arra törekszem, hogy a hazai gyógynövények minél több fajtáját tudjam termeszteni és értékesíteni. Ezek a növények mind évelők, mindenki számára elérhetők, így otthoni környezetben is termeszthetők."

A Váci Kosár kínálatában cserepes növények közül választhat ITT: www.vacikosar.hu/fuszer-es-gyogynovenyek/ , majd azokat személyesen veheti át az Irodánkban (Vác, Migazzi tér 6.)

Csernák Gábor

Vác Felső-Törökhegyen őstermelőként gazdálkodom. Fő profil az alma termesztés (Royal gála, Jonagold, Idared, Redwinter). A gondosan kiválogatott termés nagy része étkezési almaként kerül értékesítésre, tárolása pincében, természetes körülmények között történik.

Minden évben készül 100% rostos almalé 5 literes bag in box tasakban. Különlegessége, hogy teljesen adalék és hozzáadott cukor mentes. A lé a termelt fajták keverékéből készül, a gála almától lesz különösen finom édes az íze. 2016-tól termékeimet Greengo márkanévvel árusítom, a készlet erejéig a Váci Kosár oldalán megrendelhetőek.