Termelőink

Tenkes-Ónodi Krisztina és Tenkes László

A "BECSKEI CSODA JÓ" termékek készítői vagyunk. 2012-ben költöztünk ki Budapestről a gyönyörű szép Nógrád megyei Becske községbe. Vendéglátóipar területén szerzett több éves tapasztalattal és szakképzéssel rendelkezünk. Több generáción keresztül hozott földművelési alapokat vettük elő és indítottuk el 2013-ban a növénytermesztést, hiszen szeretnénk magunk és mások számára is olyan minőségű élelmiszert biztosítani ami támogatja az emberi test működését és még finom is.  Olajos magokat és zöldségeket termesztünk vegyszerek nélkül. Feldolgozás során nem használunk tartósítószereket, emulgálószereket. Tavasztól őszig friss zöldségekkel is kiszolgáljuk a jelenlegi és leendő vásárlóinkat. Termékeinket fogyaszthatják glutén érzékenyek, laktóz érzékenyek, cukorbetegek, vegetáriánus és vegán táplálkozást folytatók is.
Tenkes-Ónodi Krisztina és Tenkes László a "BECSKEI CSODA JÓ" termékek készítői vagyunk.
2012-ben költöztünk ki Budapestről a gyönyörű szép Nógrád megyei Becske községbe.
Vendéglátóipar területén szerzett több éves tapasztalattal és szakképzéssel rendelkezünk. 
Több generáción keresztül hozott földművelési alapokat vettük elő és indítottuk el 2013-ban a növénytermesztést, hiszen szeretnénk magunk és mások számára is olyan minőségű élelmiszert biztosítani ami támogatja az emberi test működését és még finom is. 
Olajos magokat és zöldségeket termesztünk vegyszerek nélkül. Feldolgozás során nem használunk tartósítószereket, emulgálószereket. Tavasztól őszig friss zöldségekkel is kiszolgáljuk a jelenlegi és leendő vásárlóinkat.
Termékeinket fogyaszthatják glutén érzékenyek, laktóz érzékenyek, cukorbetegek, vegetáriánus és vegán táplálkozást folytatók is.

 

 

Őzse Mihályné és unokája, Molnár Péter

 

 

Egy nagymamának nagy boldogság mikor az unokája érdeklődése megegyezik az övével.

A  fiatal szemlélet és a régi tapasztalat ötvözete finom és egészséges terméket hozott létre.

Griff dzsem:

Saját fáról frissen szedett 100% -ban  gyümölcsből készült.

Nem agyonfőzött, hogy minél jobban megőrizze a gyümölcs eredeti zamatát.

 

Sárika Családi Péksége

 

Kedves jóra vágyó, kössünk kenyérbarátságot:)

Igazi Kenyér, amely adalékanyagmentes. Érlelt kovászból, első osztályú, folyamatosan bevizsgált lisztből, vízből és teljes értékű, adalékmentes sóból (erdélyi Tassi só) áll össze hosszú kelesztéssel– átlagosan 24 - 32 óra alatt.

Szeretet és őszinte lelkesedés, amellyel kézműves kenyereinket és péksüteményeinket egyesével, míves műgonddal készítjük, bízva abban, hogy szeretettel fogadják. Mi boldogok vagyunk, ha elégedettek kenyereinkkel:)

Idő, amelyet meghagyunk minden tésztánknak, hogy természetesen, hosszan keljen és a legjobb formáját érje el mindenféle adalékanyag és siettetés nélkül.

Gondosan válogatott, kiváló minőségű alapanyagok partnereinktől, akik hozzánk hasonlóan szeretettel és barátsággal készítik termékeiket, és akikre büszkék vagyunk. (Vaj, tejtermék- Gazda tejtermékek; lekvárok, gyümölcsös töltelékek a honti Kutyori lekváriumból kimondottan a mi igényeink szerint kialakítva)

Egészség- Mivel időt hagyunk tésztáink érésének, fermentálódási folyamatának, ezáltal kiíválóan emészthetővé válnak. A kovász alacsony pH-ja révén olyan rendkívül fontos tápanyagok jutnak az őrölt búzából a szervezetbe, amelyek az élesztős technológia alkalmazása miatt nem tudnak kióldodni. A fermentálódott, jól emészthető, tápanyagokban, nyomelemekben gazdag, szuper, élő kenyereink még a glutén allergiások számára is jól tolerálhatóak.

 Élvezet, ugyanis szeretjük az igazi kenyerek és péksütemények utánozhatatlanul telt, jellegzetes ízét, ropogós, vastag héját, amelyre még sokan jól emlékezünk dédanyáink konyhájából. A tradíció tovább él!

 Üdvözlettel,

Sárikáék

Juhász Árpád 

A mi szörpünk

Logisztikus és mérnök testvérpárként az egészséges életmód és ételek-italok iránti elkötelezettségünktől vezérelve kezdtünk bele a családi gazdálkodásba, aminek első lépeseként házi szörpöket készítünk.

Családi birtokunk Nógrád megyében Tolmácson, a Lókos-patak völgyében helyezkedik el.
A birtokot három éve kezdtük el kiépíteni korábban szüleink révén kárpótlásként visszakapott területen és idén jelentünk meg tartósító- és adalékszer mentes gyümölcs és gyógynövény szörpjeinkkel, "A mi szörpünk"-kel.

Szörpjeink cukorral és édesítőszerrel (stevia-val) is elérhetőek, így ötvözzük a hagyományt és mai kor igényeit. Készítésük során igyekszünk a lehető legjobban megőrizni a gyümölcsök eredeti ízét, valamint a kíméletes hőkezelésnek köszönhetően az ásványi anyag és vitamin tartalmát.

Szilágyi Alfréd

Holdsárkány kertje

A gyógyfüveskert a Börzsöny szívében, a Magas-Börzsöny lábainál fekvő Kóspallagon található, néhány száz méterre a Duna-Ipoly Nemzeti Park határánál. A kert az ezredfordulón került családunk gondozásába. Alakításához kezdetben a Gertrud Frank könyvében, az Öngyógyí­tó kiskertben leí­rt bio módszerekkel láttunk hozzá, és törekedtünk a Nemzeti Park környezetébe illeszkedő és főként madárbarát kertet létrehozni. Néhány évvel ezelőtt Ildikó érdeklődése a természetgyógyászat és a fitoterápia felé fordult, ettől kezdve a gyógyfüvek telepítésében, elrendezésében és gondozásában főleg a kolostori füvészkedés hagyományaira igyekeztünk támaszkodni. A kertben ma közel 130 féle természetesen meglévő, illetve általunk betelepített gyógynövényfaj él. Emellett Alfréd az általános agrármérnöki alapszak elvégzése után ökológiai gazdálkodást kezdett tanulni, fő érdeklődése a fentartható mezőgazdaság, azon belül leginkább a permakultúra, amelynek gyakorlatát évek óta próbálja alkalmazni a kertben. Kertünk így egy igen sokszínű, állatoknak, növényeknek is kedves paradicsommá alakult a lassan húsz éve tartó munkának köszönhetően. 

Fűtőház Sörfőzde

 

Sörfőzdénk családi vállalkozás - pályázat és egyéb támogatások nélkül megvalósított, teljesen új beruházás, erre büszkék vagyunk. Hisszük és valljuk: a sörgyártás sajátos technológiája miatt vagy sok sört lehet főzni – nem igazán jó minőségben, vagy keveset  - jó minőségben. Ezt csak azért említjük meg, mert kapacitásunk ugyan nem nagy (kb. 450-500 hl évente), ezért csupán egyetlenegyre koncentrálunk folyamatosan: prémium kategóriás sör készítésére. Rendszerünk felépítése lehetővé teszi, hogy a sörkészítés folyamatában korszerű és hagyományos elemeket egyaránt alkalmazzunk.  Főzési technológiánkban keverednek a modern, számítógép által vezérelt folyamatok a kézzel végzett műveletekkel – a számítógép rendszere csak bizonyos folyamatokat vezérel, felügyel, illetve könnyíti munkánkat, helyettünk viszont nem gondolkodik, dolgozik, érez... Valamennyi sörfajtánkat az erjedési folyamat befejezése után minimum 60 napig, 0 °C-on, tartályokban érleljük tovább.  Jó tanítómestereink voltak, sokat tanultunk tőlük - és természetesen tanulunk folyamatosan. Német, belga és kis mennyiségben osztrák malátát; amerikai, illetve szlovén komlókat, valamint belga élesztőt használunk. A Plato számaink elárulják, hogy igen, mi beletesszük a szükséges alapanyagot, ezen nem takarékoskodunk.

Februárban Írországban Dublinban befejeződött DUDLIN CRAFT BEER CUP  sörversenyen - melyen Japántól Európán át Amerikáig voltak kézműves főzdék - az M63 BULLDOG sörünk ezüst, a 327-139 nevű fekete stout sörünk - a Guinness, a fekete stout hazájában - arany érmet kapott! Ilyen még nem volt a magyar sörfőzés történetében, de eddig - a szervezők információja alapján - csak kétszer került európai főzdébe a fekete sör arany érme. Májusban, Lexingtonban (Kentucky) hasonló versenyen a 327-139 és a V43 SZILI sörünk bronz, az M63 BULLDOG sörünk arany érmet kapott.  Ezek a szakmai díjjak azt jelentik, hogy ezek a söreink jelenleg a világ legjobb sörei közé tartoznak.

 

Füzesi Nóra és Kirschner Zoltán

 

A készítmények alapjául szolgáló homoktövis szokolyai ültetvényünkről származik. A növénytermesztéskor nem használunk vegyszereket. A 100% nyers velő a bogyó héján és magján kívül tratalmaz minden értékes anyagot. A homoktövis velő nem tartlamaz adalékanyagokat, tartósítószert. Megrendeléskor frissen préseljük, nem hőkezelt. 

Napi ajánlott fogyasztási mennyiség 30ml

A homoktövis a gyümölcstermő, valamint a gyógy- és a fűszernövények közé egyaránt tartozik. A belőle készült termékek „biokorrekciót” végeznek: pótolják szervezetünk szükségletét bioflavonoidokból, zsírban és vízben oldható vitaminokból, ásványi anyagokból, diétás rostokból és más bioaktív anyagokból komplex, jól felszívódó, természetes étrend-kiegészítő formában. A homoktövis 250 biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz.

 

 

Janeczki Mária

Janeczki Mária vagyok több, mint 20 éve dolgozom a vendéglátás különböző területein; 1989-ben végeztem a “Hubában” (ma Dobos C. József Vendéglátóipari SzKI). Az utóbbi években utam a sütés felé sodort. Oka talán az évek alatt növekvő családom, kézművesség iránti érdeklődésem, a hagyományok iránti vonzódásom.
Magam sem tudom, miért, de a hagyományos húzott rétes készítéssel kezdtem, majd sorra jöttek az izgalmas receptek, és megszületett 25 féle ízű, bevonatú, töltelékű, tartósítószer- és állományjavítószer-mentes mézes puszedli, ami egy év leforgása alatt “eljutott” Zebegénytől Olaszországig. Sok-sok rendezvényen, vásáron, kávéházakban és kézműves boltokban ott lehettem, lehetek a sütimmel.
Innen már csak egy ugrás volt egy nagyobb műhely és a torták. A Váci Kosáron internetes felületen keresztül rendelhető meg többféle ízesítésű torta és puszedli.

Kedves vásárlóimnak köszönhetem elsősorban lendületemet, kreativitásomat, akik kitartóan és lelkesen kóstolgatják és vásárolják a megálmodott finomságaimat, nélkülük mindez nem működne, fejlődne ilyen dinamikusan. Szeretettel teli ízekkel várom Kedves Vendégeimet!

 

 

 

SzandaSzögi Ökokertészet

 

2015-ben tapasztalat és megfelelő tudás nélkül, de lelkesen vágtunk bele a mezőgazdálkodásba Nógrád megyében, Szandán. Abban az évben sikerült elnyernünk egy fiatalgazda-pályázatot.

2016-ban kezdtem el tanulmányaimat Gödöllőn, a Szent István Egyetemen, levelezős kertészmérnök hallgatóként. Így próbáljuk pótolni a hiányzó tudást és gyarapítani az új ismereteket.

Ökológiai, vegyszermentes termesztést folytatunk, a minősítés második évébe lépünk 2017-ben.

Két kisgyermekünk van, így nem is kérdés, hogy csakis minőségi élelmiszereket, bio-zöldségeket állítunk elő. Egyre több olyan gazdával ismerkedünk meg, akik ugyanezen alapelvek mentén termelnek: fontos a kapcsolat a környezettel, a mennyiségi szemlélet az élelmiszereinknél nem mehet a minőség rovására. Nagyon sokat segít nekünk, hogy megosztják velünk tapasztalataikat, tudásukat.

Célunk, hogy egészséges, friss, szezonális élelmiszereket tudjunk előállítani és termékeink eljuthassanak mindazokhoz, akik fontosnak tartják, hogy minőségi élelmiszer kerüljön az asztalukra. 

Keresztesiné Drevenka Orsolya

Nagy Gábor

A megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor eldöntöttem, hogy szükségem van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózom el az ételt, hanem kis mennyiségtől is elérem a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízért és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.
 
Saját magamnak szerettem volna olyan terméket készíteni, amihez hasonlót sem lehetett idehaza akkor még találni. Minden a kis kertemben és párkányomon kezdődött. Első évben mégis akkora mennyiséget sikerült produkálnom, hogy már ismerőseimnek is jutott az elkészült termékeimből. Az első termékeim a Hot Pepper szósz és krém volt, amik idehaza valóban hiánypótlónak bizonyultak, hamar híre ment az ismerősi körömön kívül is. Ma már nem csak a legerősebb paprikáiból készült termékek találhatóak meg a termék palettán, hanem igyekszem a lágyabb ízek kedvelőinek igényeit is kielégíteni. A GaBko Chili név ma már a családomat jelenti, mert feleségem és gyermekeim nélkül már régen nem bírnám a "hobbimat".
 
2016-ban a Hot Pepper szószom a #Hunhot2016 versenyen az Év Chiliszósza díjat nyerte el.
2017 februárjában a Jalapeno with Tequila szószom a New Yorki Hot Pepper Awardson, két kategóriában is világbajnok lett.

Hugyecz József és felesége

Családi vállalkozásunk keretében 2006-tól foglalkozunk méhészkedéssel, munkánkat az "Év méze" díjjal is elismerték. Akácmézünket a Börzsöny hegység mikroklímájának, talajának köszönhetően hazánk egyik legjobb méhlegelőjén gyűjtjük. A Börzsöny lábánál található, közel 30 ha-os saját földterületünkön méheink permetezetlen gyümölcsfáinkról jellemzően almáról, szilváról, körtéről, cseresznyéről, meggyről, birsalmáról, málnáról, vadcseresznyéről gyűjtenek vegyes virágmézet. Másfajta mézeink gyűjtésére az ország különböző területeire vándorlunk, a Gödöllői dombság, a Kiskunsági Nemzeti Park és a Balaton szomszédságában selyemfűmézet, napraforgómézet, hársmézet gyűjtünk, gyakran gesztenyére, repcére is vándorlunk.
 
 
 

Holicza Árpád és felesége

Családommal 2012 márciusa óta foglalkozunk tehéntejből készült termékek előállításával. Ma már 30 ha saját területen gazdálkodunk, állítjuk elő a tehenek részére a szemes és a szálas takarmányt. A család minden tagja (két kiskorú gyermek, feleségem, édesanyám és én) kiveszi a részét a munkából. Fő termékünk a gyümölcsjoghurt, amihez a lekvárt saját magunk készítjük. A Váci Kosár webshop felületén keresztül rendelhető  natúr joghurtunk vagy kefírünk is kedvező áron. Továbbá elérhető édes vagy savanykás joghurtunk, többféle ízesítéssel (pl. epres, barackos, málnás, feketeszedres, stb.).
A rendeléskor a "Megjegyzés"-ben jelezhető, hogy milyen ízesítéssel szeretné a joghurtokat!
Időszakosan elérhető ezen kívül nyers tej, ízesített vajkrém, krémtúró, túrót, tejföl, körözött és krémsajt. A váci, csütörtök délutáni gazdapiacon (a Püspöki Palota oldalánál) árusítunk személyesen is.

 

 

 

 

 

Borbély Annamária és Varga Zoltán Albert

Kezdetektől jelen vagyunk a váci Püspöki gazdapiacon (a bemutatkozó képen), ahol sokan jó ismerősként járnak már vissza hozzánk a pékáruinkért: ezeket a Váci Kosáron keresztül interneten is meg lehet már rendelni, kedvező árakon. Célunk, hogy  minőségi, méreganyagoktól mentes élelmiszereket állítsunk elő az egészség fenntartása érdekében. Közel másfél évtizede élünk Kosdon, ahol a természettel minél nagyobb összhangban, a természet kínálta lehetőségeket használva tartjuk fenn háztáji gazdálkodásunkat. Fontos számunkra, hogy így antibiotikum, tápszer, permetezőszer és más kemikáliáktól mentesek termékeink.

Vannak saját tenyésztésű, szabad tartású kecskéink és szárnyasaink is. Takarmányozásuk természetes, tápszermentes, így a tej, a tojás és valamennyi, ezek felhasználásával készült termékünk kiváló minőségű és kiadós.

 

 

 

Madarasi Anikó

Termékeim nemes, természetbarát anyagokat tartalmaznak (gyapjú, filc, fa, kő, textil, selyem). Minden darab egyedi, kézzel készült: egyszeri és utánozhatatlan.
Első gyermekünk kezdődő bőrproblémája miatt természetes összetevőkből álló szappanokat kezdtünk el használni, de sajnos a natúr szappanok általában könnyebben felpuhulnak, mivel nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek ezt megakadályozzák. Hogy a szappan élettartamát növeljem, bevontam gyapjúval, amely szintén 100%-ban természetes anyag és kiváló élettani hatásai vannak. Víz és szappan hatására a gyapjú a felületre nemezelődik, én ezt toldottam meg egyedi díszítéssel... Ez szinte bármi lehet. Díszítettem a szappanokat már nevekkel vagy csak kezdőbetűkkel, cicával, kutyával, kis autóval, de angyalt, traktort, Trabant jelet, vagy egy alkalommal Picasso Álom című festményének egy részletét is szappanra nemezeltem. Ezek a szappanok amellett, hogy kellemes látványt nyújtanak, és a fürdőszobánk díszei, sok praktikus és környezettudatos funkcióval is bírnak.
- Natúr termékek, mesterséges színezéket, tartósítószert NEM tartalmaznak!
- Állatokon nem tesztelték!
- Az elhalt hámréteget csak a kellő mennyiségben távolítja el.
- Takarékos megoldás: az utolsó kis szappandarabokat is fel tudjuk használni.
- Nem penészedik, nem büdösödik.
- Nem csúszik le a kád széléről, száraz állapotában sem ragad a szappantartóhoz.

+1, a ráadás; mert Anyának is jó: a cellulitisz ellen is hatásos segítséget nyújt, mivel masszírozza a bőrt, ezzel vérbőséget okoz és kiválóan méregtelenít.

Csancsár Sándorné

A farm családi vállalkozás, 3 gyermekünkkel etetjük, ápoljuk, gondozzuk állatainkat.
Gazdaságunk 2 hektáros területe a város szélén helyezkedik el, csendes, nyugodt helyen, erdővel, mezővel körülvett területen, ami ideális arra, hogy állataink természetes környezetben éljenek.
 
2016 elejétől vágott baromfi értékesítésébe fogtunk. Húscsirkéinket kis létszámú csoportokban neveljük annak érdekében, hogy a legjobb minőségű húst tudjuk előállítani.
A takarmányozás során különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy csirkéink kiváló ízélményt nyújtsanak akár sütés, akár főzés során kerülnek a család asztalára.
Csancsár Sándorné (kistermelő) - Aranykalászos gazda

Vevői vélemény:

„Végtelenül örülök, hogy rátok találtam. Én még életemben nem láttam ilyen gyönyörűen megpucolt csirkét. Ez valóban konyhakész! Köszönöm!"

 

Janecska András

Családommal (feleségemmel és két fiammal) Ősagárdon élek, a vásárlók 2011. óta ismerik feldolgozott termékeinket. Hagyományos takarmányozású sertésállományunkból a legváltozatosabb füstölt árut kínáljuk, az íncsiklandozó finomságokat nagyapám receptje szerint készítjük.
Szeretettel várjuk vásárlóinkat régóta a Dómmal szemben a gazdapiacon és megrendeléseiket interneten keresztül is leadhatják előre mostmár a vacikosar.hu-n!

 

 

 

 

 

 

 

Iván Gábor

Hagyomány, minőség, egészség.

Adalékmentes kézműves élelmiszerek közvetlenül a termelőtől.

Ízes sajtok, sokféle sajtkrém, látványában is utánozhatatlan: megtekinthető a Püspöki piacon minden csütörtökön személyesen is, megrendelhető  itt: www.vacikosar.hu/tejtermekek/ivan-gabor-termekei/!

Vásárlói vélemény:

„Rendszeres vásárlói vagyunk a váci piacon! Korántsem ettük még végig a kínálatot, de amit kipróbáltunk, az isteni! Különdíj a sajtkrémeknek és parenyicának! No meg a kiszolgálásnak... :-)"

 

 

 

 

 

Novák Éva "Levendulamama"

Fűben, fában orvosság – tartja a mondás. Ám a gyógyszertárak eltakarják a természetes gyógy- és fűszernövénykerteket. Pedig szintetikus világunkban nagy szükség van mindenre, ami organikus. Teákra, biozöldségekre, az ételeinket megízesítő, tőről tépett fűszerekre. Levendulamama, azaz Novák Éva mindennek birtokában van. Kosdi kertje igazi gyógyfűparadicsom.

"Fűszer- és gyógynövény kertem 2008 óta működik a Naszály-hegy tövében, Kosd településen. Arra törekszem, hogy a hazai gyógynövények minél több fajtáját tudjam termeszteni és értékesíteni. Ezek a növények mind évelők, mindenki számára elérhetők, így otthoni környezetben is termeszthetők."

A Váci Kosár kínálatában cserepes növények közül választhat ITT: www.vacikosar.hu/fuszer-es-gyogynovenyek/ , majd azokat személyesen veheti át az Irodánkban (Vác, Migazzi tér 6.)

Csernák Gábor

Vác Felső-Törökhegyen őstermelőként gazdálkodom. Fő profil az alma termesztés (Royal gála, Jonagold, Idared, Redwinter). A gondosan kiválogatott termés nagy része étkezési almaként kerül értékesítésre, tárolása pincében, természetes körülmények között történik.

Minden évben készül 100% rostos almalé 5 literes bag in box tasakban. Különlegessége, hogy teljesen adalék és hozzáadott cukor mentes. A lé a termelt fajták keverékéből készül, a gála almától lesz különösen finom édes az íze. 2016-tól termékeimet Greengo márkanévvel árusítom, a készlet erejéig a Váci Kosár oldalán megrendelhetőek.